Haarla

Haarla Oy tarjoaa laajan valikoiman tekniikan ratkaisuja. Tarjoamme monipuolisesti huipputeknologian ratkaisuja teollisuuden prosesseihin. Oli kyseessä sitten hiominen, laboratoriotarpeet, sellu- ja paperiteollisuus, kemianteollisuus tai veden- ja ilmankäsittely, Haarla on asiantuntija vierelläsi ja auttaa tekemään hyviä valintoja.

Balemat tm rcf -sellupaalintarkastusjärjestelmät

Haarla Balemat soveltuu erinomaisesti sellu- ja paperiteollisuuteen. Sen avulla on mahdollista tarkastaa ja mitata nopeasti ja tarkasti sellupaalien kosteus-, muovi- ja kuitupitoisuus sekä niiden kirkkaus ja materiaalityyppi. Laboratoriotestejä vastaavissa olosuhteissa laadukkaaksi todetussa Balemat-järjestelmässä on myös kannettavissa mittauslaitteissa hyödynnettävä PTS-sensori kosteus-, muovi-, tuhka- ja selluloosapitoisuuden mittaamiseen, minkä lisäksi Balemat-järjestelmän poraustoiminto ja datankäsittely ovat täysin automatisoituja. Analyysia varten paalit puretaan trukilla mittausalueelle, jossa ne porataan ja analysoidaan.

Balemat-järjestelmä voidaan asentaa seuraavin tavoin:

Yhden lastausalueen automaattinen järjestelmä normaalia kapasiteettia varten:

 • Lastausalueelle voi nostaa trukilla jopa neljä paalia, minkä jälkeen lastausalue sulkeutuu, ja valo muuttuu punaiseksi.
 • Järjestelmä poraa ja analysoi paalit, lähettää datan palvelimelle, minkä jälkeen valo muuttuu vihreäksi.
 •  Paalit puretaan Balematin lastausalueelta, ja uudet paalit voidaan nostaa lastausalueelle analysoitavaksi.
 • Laite käsittelee jopa 400 paalia vuorokaudessa purku- ja lastausnopeudesta riippuen.

Kahden lastausalueen automaattinen järjestelmä suurta kapasiteettia varten:

 • Kahden lastausalueen hyötynä yhtäaikainen lastaus ja analysointi
 • Käsittelee jopa 600 paalia vuorokaudessa.

Trukkijärjestelmä:

 • kompakti
 • puoliautomaattinen, paalit valitaan manuaalisesti
 • vie vain vähän tilaa
 • paaleja ei tarvitse purkaa trukista
 • hylkää kelpaamattomat paalit välittömästi
 • yksi yksikkö käsittelee jopa 130 trukkia päivässä

Balemat-järjestelmän mittaustarkkuus

Kosteus vaihteluväli 5-60%
tarkkuus 0.5% (abs.) kun pitoisuus < 10% 1% (abs.) kun pitoisuus > 10%
Muovi vaihteluväli 0–15%
tarkkuus 0.5% (abs.) kun pitoisuus <10%
Tuhka vaihteluväli 0–50%
tarkkuus 3% (abs.)
Kuidut vaihteluväli 0–100%
tarkkuus 8% (abs.)

 

Ota yhteyttä Haarlan asiantuntijaan pyytääksesi lisätietoja Balemat-järjestelmästä. Antamiesi tietojen perusteella asiantuntijamme auttavat löytämään parhaan mahdollisen Balemat-ratkaisun.

Magneettiset sahanterän vakaajat

Haarlan Magnetic Stabilizing System (MSS) on uusi innovatiivinen menetelmä, jonka avulla sahatavara on mitoitukseltaan tarkkaa ja korkealaatuista, ja hävikkiä syntyy vain vähän.

MSS-teknologia pohjautuu sähkömagnetismin, ilmaisimien ja teollisuuden automatisointipalveluiden kehitykseen. Asetamme korkeat vaatimukset tuotteidemme laadulle, suorituskyvylle ja luotettavuudelle. Hyödynnämme tarkkoja tietokonesimulaatioita testatessamme laitteiden sopivuutta sahateollisuuden tarpeisiin. Ota yhteyttä Haarlan asiantuntijaan pyytääksesi lisätietoja MSS-järjestelmästä. Antamiesi tietojen perusteella asiantuntijamme auttavat löytämään sopivan MSS-ratkaisun. MSS-teknologiaa myös kehitetään jatkuvasti, jotta sitä voidaan jatkossa hyödyntää muiden kovien materiaalien ja erilaisten sahanterien kanssa.

Vaarallisten ilmansaasteiden (HAP) mittauslaitteistot

Haarla tarjoaa laitteistoja ja järjestelmiä vaarallisten ilmansaasteiden (HAP, hazardous air pollutants) ja sisäilman laadun tarkkailuun niin asuin- kuin työolosuhteisiin.

Formaldemeter htV-m

Formaldemeter htV-m

Sisäilman laadun tarkkailun merkitys on ymmärretty monilla teollisuudenaloilla viime vuosien aikana, ja sisäilman vaarallisten kaasujen pitoisuutta on tärkeää tarkkailla. Formaldemeter htV-m analysoi kolmen parametrin avulla vaarallisen formaldehydihöyryn pitoisuuksia myös äärimmäisissä lämpötila- ja kosteusolosuhteissa. Formaldemeter mittarissa on seuraavat ominaisuudet:

 • sisäänrakennettu katkoton, laajennettava muisti
 • Formaldemeter-mittari mittaa formaldehydipitoisuuksia yhtäjaksoisesti jopa kuukauden ajan
 • kello ja sisäänrakennettu hälytin
 • toimii verkkovirralla tai akulla
 • tarkkaile yhtäjaksoisesti datalokin tai manuaalisesti kannettavan laitteen avulla
 • USB-käyttöliittymän avulla data on mahdollista ladata suoraan tietokoneelle SPC 3 ohjelman kautta – ylimääräisiä laitteita ei tarvita
 • laitteen mukana tulee tietokoneelle ladattava htV-m-ohjelma
 • mittari on valmistettu ISO 9001 -laatustandardien ja CE-merkinnän vaatimusten mukaisesti

Formaldemeter htV-m -mittarin avulla ilman formaldehydipitoisuuksia voidaan mitata joko ppm-arvon (parts per million) tai mg/m3-arvon mukaan laajasti eri lämpötila- ja kosteusolosuhteissa. Laitetta on helppo käyttää: pitoisuus saadaan näkyviin yhdellä napinpainalluksella. Formaldemeter htV-m on luotettava ja helppo kalibroida. Se voidaan asentaa mittaamaan pitoisuuksia yhtäjaksoisesti, mutta kompaktin kokonsa ansiosta se soveltuu myös käsikäyttöiseksi laitteeksi. Sisäänrakennettu muisti ja kello kirjaavat ylös kolme mitattavaa parametria ja niiden mittausajat entistä paremman monitoroinnin ja analyysin varmistamiseksi. Vaihtoehtoisesti mittausajat ja niiden kirjaaminen voidaan automatisoida, mikä säästää resursseja.

Ota yhteyttä Haarlan asiantuntijaan pyytääksesi lisätietoja. Antamiesi tietojen perusteella asiantuntijamme auttavat löytämään parhaan mahdollisen ratkaisu.

Haluatko tietää lisää Haarlan tarjoamista ratkaisuista? Autamme sinua tekemään hyviä valintoja tuotantovaatimusten täyttämiseksi.

Haarla personnel

Jarkko Haarla Jr.

Tampere, Suomi

Haarla Engineering

jarkko.haarla@haarla.com

+358 40 544 3235

Harri Miettinen

Harri Miettinen

Lappeenranta, FInland

Sales Manager

harri.miettinen@haarla.fi

+358 50 350 2811

Ratkaisuja yhteistyöllä

Haasteet kiehtovat meitä. Haarla tunnetaan palvelusta, joka ylittää asiakkaidemme odotukset. Otathan yhteyttä ja kerro tarpeesi, ja löydämme asiantuntevan ratkaisun – yhdessä!

Ota meihin yhteyttä