Huygen

Huygen Corporation on maailmanlaajuisesti toimiva sähköä ja sähkösignaaleja mittaavien laitteiden valmistaja sekä osa Yhdysvaltain Electronic Test & Measurement Instruments Manufacturing Industry -järjestöä. Haarla Oy on Huygenin laitteistojen virallinen jakelija Suomessa ja tarjoaa asiakkailleen Huygen Internal Bond System -ratkaisuja paperi- ja pahviteollisuuden tarpeisiin. Yhteistyömme tukee tuotantoprosesseja ja takaa lopputuotteiden erinomaisen laadun.

Huygen Internal Bond -testi:

Internal Bond Tester 1314 -laite hyödyntää testauksessa Scott-metodia paperin ja kartongin z-akselin suuntaiseen venytykseen. Dynaamisella testillä saadaan selville paperituotteen energianabsorbointikyky.

Tulostuksen ja paperinjalostuksen haasteiden korrelaatio impulsseihin, törmäyksiin ja iskuihin on selkeästi havaittavissa. Venytystestit ja z-akselin suuntaiset venytystestit perustuvat näytteen alimman myötörajan etsimiseen, kun taas Internal Bond -testi perustuu paperin ja kartongin puolielastisuuteen. Puolielastiset materiaalit absorboivat murtuman aikana itseensä enemmän energiaa ja ovat siksi myös todellisissa tilanteissa vahvempia. Dynaamisen testin yksi merkittävimmistä tekijöistä on nopeus: näytteen repeämisen alussa putoava heiluri liikkuu 6 500 kertaa nopeammin kuin vetotestauslaitteen leuka. Tällaisella testauksella voidaan ehkäistä lukuisia tulostus- ja jalostusvirheitä, jotka tapahtuvat sekunnin murto-osissa.

Internal Bond Testerin käyttökohteet:

Scott-metodia hyödyntävää Internal Bond Testeriä käytetään kuivalujuuteen vaikuttavien lisäaineiden seurantaan sekä massan valmistuksen ja jalostuksen arvioimiseen. Viime vuosina käyttökohteet ovat lisääntyneet, ja laitetta voidaan nyt käyttää esimerkiksi päällystetyn rainan rakkuloitumisen, nukkaantumisen, valmistajan läppävaurioiden, delaminoinnin ja kerrosten palstautumisen ennustamiseen sekä iskuista aiheutuvien virheiden ennaltaehkäisyyn paperin ja kartongin jalostuksessa.

Esimerkkinä kuivapään analyysista voidaan mainita z-suunnan kalanteroinnista tai hauraiden pinnoitteiden levittämisestä johtuvan lujuuden heikkenevyyden seuranta. Kierrätyskuitujen ja kuivalujuuteen vaikuttavien lisäaineiden lisääntynyt käyttö sekä paperin- että kartonginvalmistuksessa luo yhä enemmän käyttökohteita ja tuo Internal Bond -testille taloudellista lisäarvoa. Tuotetutkimuksen ja -kehityksen tasolla murtumista otetut peräkkäiset valokuvat voivat parantaa analyysia ja ymmärrystä entisestään.

Haluatko tietää lisää Huygenin tarjoamista ratkaisuista? Autamme sinua tekemään hyviä valintoja tuotantovaatimusten täyttämiseksi.

Ota yhteyttä Haarlan asiantuntijoihin:

Haarla personnel

Jarkko Haarla Jr.

Tampere, Suomi

Haarla Engineering

jarkko.haarla@haarla.com

+358 40 544 3235

Harri Miettinen

Harri Miettinen

Lappeenranta, FInland

Sales Manager

harri.miettinen@haarla.fi

+358 50 350 2811

Ratkaisuja yhteistyöllä

Haasteet kiehtovat meitä. Haarla tunnetaan palvelusta, joka ylittää asiakkaidemme odotukset. Otathan yhteyttä ja kerro tarpeesi, ja löydämme asiantuntevan ratkaisun – yhdessä!

Ota meihin yhteyttä